V BURGER ARENĚ najdete i pěkně ostrý stánek. Produkty mají na pultíku seřazené od nejméně pálivých až po ty nejpálivější omáčky. Jsou označené speciální stupnicí od jedné do pěti papriček, a ty s nejvyšším hodnocením rozhodně nejsou pro každého. Firmu před pár lety založili dva Brňáci. Byla to spíše legalizace koníčku, který se pěkně rozrostl a podotýkáme, že všechny produkty jsou stále vyráběny ručně.
Když přijde někdo úplně poprvé ochutnat, co byste mu doporučili?
Ty nejméně pálivé, ale záleží i na tom, zda máte raději sladší nebo kyselejší chuť. Ze sladkých je to BBQ se sušenými rajčaty, sladkokyselá je uzená hořčice. Cibulová a švestková jsou spíše sladké a fermentované papričky jsou kyselejší, habanero je také kyselejší a kyselé papriky jsou také sladkokyselé. Carolina je vlastně jenom z papriček, takže ta spíš pálí a poslední v řadě je Sárga, kterou nevyrábíme, ale prodáváme ji pro našeho partnera (pozn. redakce: produkty jsou řazeny podle pálivosti). Ideální je začít od těch nejméně pálivých, protože když začnete těmi pálivějšími, tak těžko rozeznáte chuť těch méně pálivých.
Máte nějakou zajímavou zkušenost po ochutnávce?
Zalehlé uši. Měli jsme tady i paní, která nám okamžitě vypila asi tak 2 litry vody ve stánku.
Co je nejlepší po tom, kdy ochutnáte něco takto pálivého, myslím spíše jako první pomoc?
Mléko, voda, ale určitě to nezapíjejte pivem nebo bublinkami.
Jaké mýty byste rádi o pálivých produktech vyvrátili?
Hodně lidí si myslí, že to není zdravé, ale naopak, je to dobré i na spalování kalorií. Je to také super na imunitu.
Jaké ocenění, které jste získali, je pro vás nejdůležitější, nejcennější?
Máme mnoho světově oceněných omáček. BBQ se sušenými rajčaty vyhrála v roce 2017 první místo jako nejlepší BBQ na světě. Cibulová omáčka byla minulý rok v Americe druhá a pak třeba na Great Testu, kde vlastně nesoutěží jenom pálivé věci, ale i třeba džemy, čokolády, jahodové pyré a tak.
Kde můžeme vaše produkty koupit?
Především na e-shopu, něco málo také najdete v Myfoodu, v myGuardu a v Makru.