Skvěle vypadajícím stánkem s burgery v BURGER ARENĚ je i Patyzón. A jestli si myslíte, že mají jen burgery ze zeleniny, tak jste na velkém omylu. Přesto nám nedalo se nezeptat, jak dospěli k takovému názvu. A odpověď byla docela překvapivá: „Je to nejškaredější zelenina, která je až krásná,“ zaznělo z úst provozovatele.
Déláte z ní něco?
Ne, ale líbí se nám.
Patyzón je velmi zajímavý koncept, můžete nám ho více přiblížit?
Máme ještě další dvě bistra, kterými navazujeme na Patyzón. Propojuje nám to víc podniků. Máme kvalitní, čerstvé suroviny od místních dodavatelů. Jde vlastně o streetfoodový projekt, se kterým objíždíme akce a festivaly.
Je pro vás důležité vědět, od koho odebíráte suroviny? Prověřujete si své dodavatele? Navštívili jste třeba farmu, odkud odebíráte maso?
Byli jsme u Martina Kloudy, který nám dodává maso. Často jezdíme i k našemu dodavateli zeleniny a do skladů.
Máte někdy připomínky?
Máme, zpětná vazba je důležitá jak pro nás, tak pro naše dodavatele.
Co si myslíte, že se bude v BURGER ARENÉ prodávat nejvíc?
Myslím si, že za nás půjde nejlépe Jack Daniel's, který máme odzkoušený z loňského roku. Vaříme si sami BBQ omáčku, přidáváme tam surového Jacka. Určitě ucítíte tu správnou chuť alkoholu a Tennessee whisky.
Máte vyloženě nějakou specialitu pro tyto festivalové dny?
Novinkou je náš Farmář, který je o avokádu, čerstvém sázeném vejci, marinované cibulce a pestu, které si vyrábíme sami ze sušených rajčat.
Co byste řekl, že je opravdu váš majstrštyk?
Za mě ten Jack Daniel's, který je opravdu chuťově vyvážený. Ale plno lidí se bude prát i s tím Farmářem.
Když přijde někdo nerozhodný a nebude vědět co si vybrat, co mu nabídnete?
Určitě Jacka nebo Farmáře podle toho, jestli mají rádi avokádo, nebo ne.
Jaký burger si nejvíce žádají návštěvníci?
Já si myslím, že jim jde o čerstvost. Když už člověk přijde, tak si nechce dát něco z nějakého zprofanovaného fast foodu, kde to koupí a má to za 20 vteřin… Hlavně jde o kvalitu. Když se podíváte k nám do stánku, tak zjistíte, že vše máme v nerezu a uložené v podstolových lednicích. Snažíme se udělat maximum pro hygienu.