Brněnské výstaviště se ve dnech 17. až 19. 1. promění v gastro zónu, kterou navštíví vybrané restaurace z 365 Gastromapy Lukáše Hejlíka, foodtrucky, kuchyně z celého světa v sekci Ochutnej Svět a potravinové trhy v sekci FoodPark. Také vás čeká sledování maxijedlíka Jaroslava Němce, který si troufne na konzumaci opravdu nevoňavých severských rybích "specialit". Na programu jsou kuchařské show a také známí foodblogeři.
Na své si přijdou především sběratelé razítek do 365 Gastromapy Lukáše Hejlíka. V pavilonu F najdou podniky, kavárny a bistra, které přijedou z celé České republiky. V sekci Ochutnej Svět návštěvníci vyzkouší chutě ze Španělska, Afriky, Mexika, Srí Lanky a dalších zemí. Na farmářském trhu zase nakoupí od lokálních prodejců sladké výrobky, uzeniny, sirupy, pečivo, sýry a vyzkoušet mohou netradiční pokrmy z hmyzu. Na jednom místě bude více než 50 podniků z České a Slovenské republiky.
Největší výzva festivalu je přichystána pro maxijedlíka Jaroslava Němce, který bude mít velkou premiéru v pojídání islandské speciality Hákarl. Tohle žraločí maso je v syrovém stavu pro člověka prudce jedovaté a po procesu fermentace se vyznačuje silným specifickým zápachem a nepoživatelnou chutí. Jak druhý chod si dá nejsmradlavější rybu světa Surströmming.
PODROBNÝ PROGRAM
Návštěvníky nečeká pouze pořádný gastro zážitek, ale také nadupaná show na podiu. Kromě cooking show, kde se představí některé z restaurací, nás čeká i premiérové vystoupení Gastrokroužku v Brně. V sobotu se společně na jevišti představí Lukáš Hejlík, Markéta Pavleje, Darina Křivánková, Marika a Jirka z Kitchen Story, Neplecha na plechu Markéta a František Lorencovi, Adéla Došel Karamel, Lucka a Adéla Taste of Red Place.
Na pódiu se nevystřídají jen kuchaři a foodblogeři, ale také finalisté soutěže RohlíkChef. Ti se mezi sebou utkají na podiu, kde představí své kulinářské umění. Hodnotit je bude odborná porota, v čele s Lukášem Hejlíkem a Tomášem Čuprem a na výherce čekají hodnotné ceny.
KOMPLETNÍ PŘEHLED "CO OCHUTNÁŠ"
Opět nezapomínáme ani na děti. V sobotu návštěvníky čeká charitativní vaření od Zlobínka v kuchyni a v neděli nám děti ukáží, jak správně připravovat svačinky do školky.
Kdo si bude, chtít odpočinou po dobrém jídle, pivu od pivovaru Axiom nebo vínu od vinařství Rauš, může zamířit do chill zóny, kde ho čeká spoustu zábavy s Hitrádiem Brno nebo může s dětmi navštívit dětskou zónu.
Naši moderátoři Kristýna Kolibová a Lukáš Hejlík návštěvníky rozhodně ale nenechají sedět. Spoustu soutěží, zábavy, jídla, piva, vína vás čeká na GO to Foodpark.