Chuťové pohárky „jedou“ naplno, sliny se sbíhají u všech stánků. Kdo by si chtěl dát hned celý chod, určitě by si neměl nechat ujít gastronomickou show Gastrofest. Špičkoví kuchaři na něm budou vařit za přihlížení diváků, kteří hotové pokrmy budou moci rovnou ochutnat.
Každý den se bude vařit odlišný pokrm se zaměřením na určité suroviny. Na talíři se tak objeví například hovězí pupek s celerovým purée a černými brambory, letní fettucine s kalamáry nebo marinovaný kapr s křenovo-koprovou omáčkou. Pro ty, kteří holdují blízkovýchodní kuchyni, pak kuchaři vyšperkují zapečeného lososa s humusem a salátem tabbuleh – ten se vaří dnes.
Na pódiu se vystřídá řada léty zkušených mistrů kuchařského řemesla. „Jsem moc rád, že nás během čtyř veletržních dní navštíví jednička mezi všemi kuchaři Miroslav Dušek. Část svého pracovního života prožil ve Spojených státech. Vařil dokonce i pro několik amerických prezidentů,“ zve na kuchařskou podívanou šéf Gastrofestu Vladimír Tůma.
Mezi další kuchařské hvězdy, které na veletrh SALIMA zavítají, patří také Radek Příhonský a Tomáš Böhm, který vařil hostům na většině českých ambasád po světě. „Bez přehánění ho považuji za jednoho z nejlepších tuzemských kuchařů. Rozhodně je na co se těšit,“ doplňuje Tůma.
A na co se můžete po celou dobu Salimy těšit? Podívejte se na podrobný rozpis show.
GASTROFEST, pavilon A |
||
|
27. února |
|
9.00 |
Rosťa Trachta |
Letní fettucinne s kalamáry |
10.00 |
Mirek Dušek |
Zapečený losos s hummusem a tabouleh |
11.00 |
Vlado Bodina |
Jahňací chrbátik, demi glace, pohanka so zaprávanou bryndzou |
12.00 |
Mirek Dušek |
Zapečený losos s hummusem a tabouleh |
13.00 |
Vlado Bodina |
Jahňací chrbátik, demi glace, pohanka so zaprávanou bryndzou |
14.00 |
Mirek Dušek |
Zapečený losos s hummusem a tabouleh |
15.00 |
Vlado Bodina |
Jahňací chrbátik, demi glace, pohanka so zaprávanou bryndzou |
16.00 |
Rosťa Trachta |
Letní fettucinne s kalamáry |
|
28. února |
|
9.00 |
Rosťa Trachta |
Letní fettucinne s kalamáry |
10.00 |
Mirek Dušek |
Tunamelk-klasický americký sendvič, s floridským salátem |
11.00 |
Vlado Bodina |
Jelení chrbát s gaštanovým puréé, kuriatkami a demi glace |
12.00 |
Mirek Dušek |
Tunamelk-klasický americký sendvič, s floridským salátem |
13.00 |
Vlado Bodina |
Jelení chrbát s gaštanovým puréé, kuriatkami a demi glace |
14.00 |
Mirek Dušek |
Tunamelk-klasický americký sendvič, s floridským salátem |
15.00 |
Vlado Bodina |
Jelení chrbát s gaštanovým puréé, kuriatkami a demi glace |
16.00 |
Rosťa Trachta |
Letní fettucinne s kalamáry |
|
1. března |
|
9.00 |
Rosťa Trachta |
Letní fettucinne s kalamáry |
10.00 |
Mirek Dušek |
Vepřové Burito s černými fazolemi a čedarem, rýže |
11.00 |
Tomáš Böhm |
Hovězí pupek s celerovým purée a černými bramborami |
12.00 |
Mirek Dušek |
Vepřové Burito s černými fazolemi a čedarem, rýže |
13.00 |
Tomáš Böhm |
Hovězí pupek s celerovým purée a černými bramborami |
14.00 |
Mirek Dušek |
Vepřové Burito s černými fazolemi a čedarem, rýže |
15.00 |
Tomáš Böhm |
Hovězí pupek s celerovým purée a černými bramborami |
16.00 |
Rosťa Trachta |
Letní fettucinne s kalamáry |
|
2. března |
|
10.00 |
Mirek Dušek |
Kuře Picasso s citrusovou omáčkou a bílým vínem |
11.00 |
Tomáš Böhm |
Kachní prsa s rebarborovým purée a špekovou kapustou |
12.00 |
Mirek Dušek |
Kuře Picasso s citrusovou omáčkou a bílým vínem |
13.00 |
Tomáš Böhm |
Kachní prsa s rebarborovým purée a špekovou kapustou |
14.00 |
Mirek Dušek |
Kuře Picasso s citrusovou omáčkou a bílým vínem |
15.00 |
Tomáš Böhm |
Kachní prsa s rebarborovým purée a špekovou kapustou |