Plést vánočku, připravit kapra nebo upéct lahodné cukroví naučí tento týden návštěvníky Vánočních veletrhů studenti jihomoravských středních škol. V sobotu je v kuchyňském studiu v pavilonu F vystřídá Láďa Hruška.
Plést vánočku, připravit kapra nebo upéct lahodné cukroví naučí tento týden návštěvníky Vánočních veletrhů studenti jihomoravských středních škol. V sobotu je v kuchyňském studiu v pavilonu F vystřídá Láďa Hruška.
V pondělí pomůžou žáci ze SOŠ Fortika se slavnostním zdobením stolu. Zájemce seznámí s takzvaným carvingem – tedy s vyřezáváním z ovoce a zeleniny.
V úterý se za kuchyňský pult postaví cukráři ze SŠGHL Bzenec, kteří návštěvníkům poradí, jak upéct chutné perníčky a oplatky.
Středa bude patřit opět SŠGHL Bzenec, tentokrát však kuchařům. Ti ukážou, jak připravit kapra.
Ve čtvrtek se podíváme na jednu z nejtěžších disciplín – pečení vánočky. Studenti ze SOŠ Znojmo však prozradí tipy, díky kterým to všichni zvládnou snadno.
Žáci brněnské SŠ Charbulova přenesou v pátek všechny návštěvníky pavilonu F na venkov. Ukážou totiž, jak vypadá pravá domácí zabíjačka.
Všechny workshopy se konají dvakrát denně a začínají vždy v 10 a ve 14 hodin.
Láďa Hruška překvapí svými vychytávkami
V sobotu vystřídá studenty v kuchyňském studiu amatérský kutil a kuchař Láďa Hruška. Zájemcům poradí, jak zvládnout vánoční vaření velmi snadno. V pavilonu F bude mít dva workshopy – první začíná v 11 hodin, druhý pak v 15 hodin.