Když dorazíte ke stánku Ganéša, klidně můžete popustit uzdu své fantazie a klidně spojit nejrůznější chutě. I ty, které zdánlivě k sobě vůbec nejdou. „Máme thajskou rolovanou zmrzlinu a různé příchutě. Vy, jako zákazník, přijdete, vyberete si dvě příchutě a my přímo před vámi ingredience nasekáme, srolujeme, nazdobíme, přidáme toping dle vaší chuti a ještě nějakou ozdobu,“ řekla obsluha na stánku.
Jaká zmrzlina je nejžádanější?
Většinou to bývá jahodová a čokoládová. Děti nejvíce chtějí kinder bueno.
Co vy nejraději nabízíte?
Nejraději nabízíme lentilky s nutellou a s úsměvem, pro děti je to výborná kombinace. Je to barevné a chuťově výborné.
Jak jste se vlastně dostali k takovéto specializaci?
Letěli jsme do Thajska a viděli jsme to v Bangkoku. Vyloženě nás fascinovalo to, že jsme přesně viděli, co do toho dávají, a to nám v Česku chybělo. Většina lidí si koupí nanukáč a neví, co v něm je, kolik tam je ovoce, co je tam za příměsi. Takže jsme se rozhodli, že budeme vyrábět domácí zmrzlinu, kde je jen ovoce, smetana a kvalitní suroviny bez chemických přípravků.
Když někdo přijde a nemůže si vybrat, co nejčastěji nabídnete?
Když je to pán a je nerozhodný, tak dáváme limetku, je trochu kyselejší. Když vidíme, že má i například pivo, tak to pro něj nebude přeslazené. Když vidíme malého špunta, tak dáváme lentilky, případně nutellu a dámám většinou nabízíme jahody, ty nejvíce letí.
Představíte tady na výstavišti něco, co budete dělat poprvé?
Chilli a limetku, kde chceme hlavně zdokonalit chuť. Ale chilli je úplná premiéra.