Pivovar Hrádek navazuje na tradici výroby piva ve Slavičíně. Poblíž dnešní budovy pivovaru se nacházely dva historické pivovary, které fungovaly od 15. a 17. století. Bohužel v předválečném období zanikly.
Dnešní výroba piva byla zahájena v polovině roku 2013 na okraji Slavičína. Pivovar Hrádek vyrábí piva klasickou českou technologií. Pro výrobu piva jsou používány jen nejkvalitnější suroviny – moravský slad a žatecký chmel.
Pivo se vaří ve dvounádobové varně o objemu 30 hl dvourmutovým způsobem. Po spodním kvašení v otevřených kádích a kvasných tancích dozrává mladé pivo studeným ležením v ležáckém sklepě. Na závěr jsou některá piva dvojitě filtrována k docílení dokonale čistého a průzračného piva. Všechna piva jsou nepasterizována.
Piva pivovaru Hrádek
Světlé výčepní pivo Rejtín 10°
Vyznačuje se středním až vyšším řízem, střední plností a jemnou střední hořkostí.
Obsah alkoholu 4,0 %
Světlý ležák Karpat 11°
Světlý ležák je hlavním typem piva, které pivovar vyrábí. Je to typický ležák s vyšší plností, střední řízem a vyšší jemnou hořkostí s příjemným dozníváním.
Obsah alkoholu 4,5 %
Světlý ležák Horehleď 12°
Tento klasický ležák má výraznou charakteristickou plnost, střední až vyšší říz, vyšší typicky chmelovou hořkost, která se projevuje i v aroma. Většina tohoto piva je dodávána v kvasnicové nefiltrované podobě.
Obsah alkoholu 4,9 %
Pivo Horehleď získalo Stříbrnou pivní pečeť v kategorii kvasnicová piva na 24. ročníku Slavností piva v Táboře.
Polotmavý ležák Lambert 12°
Polotmavý ležák s vyšší plností, příjemnou karamelovou příchutí středního řízu a hořkostí. Toto pivo je dodáváno v kvasnicové nefiltrované podobě.
Obsah alkoholu 5 %
Světlý speciál Ocelot 13°
Klasický světlý speciál s mírně vyšší hořkostí a plností. Toto pivo je dodáváno v kvasnicové nefiltrované podobě.
Obsah alkoholu 5,3 %
Pivo Ocelot vyhrálo kategorii světlá speciální piva na VIII. ROČNÍKU JARNÍ CENY ČESKÝCH SLÁDKŮ 2014.
Světlý speciál Mladotic 14°
Pivo s přídavkem medoviny se vyznačuje příznačnou vyšší plností, příjemnou jemnou hořkostí a vyšším řízem. V chuti lze rozeznat jemný nádech přidané medoviny z Výzkumného ústavu včelařského v Dole. Celkově je speciál sladěný a působí osvěžujícím dojmem.
Obsah alkoholu 6 %