URBIS

The Smart Cities Meetup

Vystavovatelé

Vyhledávání
Oblíbené
Obor 2 ZELENÁ DOHODA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Zpět na obor
Vytisknout seznam
A
Umístění Pavilon A1 přízemí / 021
Umístění Pavilon A1 přízemí / 050
B
Umístění Pavilon A1 přízemí / 043
E
F
H
Umístění Pavilon A1 přízemí / 022
I

IONT tech s.r.o.

jsme průkopníky v oblasti vývoje, výroby a instalace nabíjecích stanic pro elektromobily a elektrokola. Stojíme v čele udržitelného transportního ekosystému. Našim hlavním cílem je poskytování inteligentních řešení pro budoucnost mobility, kde se zelená energie a efektivnost nabíjecí infrastruktury stávají základem udržitelného přepravního systému. Dobíjecí stanice IONT tech jsou navrženy, vyrobeny v České republice. Tímto způsobem jsme schopni snižovat uhlíkovou stopu našich výrobků a podporovat domácí průmysl. Věříme, že udržitelná mobilita začíná doma. Nabíjecí stanice IONT tech jsou více, než nabíječky. Jsou součástí širšího ekosystému, který spojuje zelenou energii s dopravou, aby byla mobilita udržitelnější. Snažíme se maximalizovat využití obnovitelných zdrojů energie, což nám umožňuje nabízet ekologicky šetrná řešení pro naše zákazníky. Nabíjecí stanice pro elektromobily jsou vyvinuty s ohledem na bezpečnost, spolehlivost, udržitelnost a jednoduchost použití. Jsou ideální pro komerční a veřejné prostory, stejně jako pro domácnosti. Klademe důraz na čistý, jednoduchý design a použití cirkulárních materiálů. https://iont.tech/nabijeci-stanice-elektromobily Nabíjecí stanice pro elektrokola Elektrokola získávají na popularitě a my poskytujeme nabíjecí stanice, které umožňují rychlé dobíjení elektrokol, což podporuje cyklistiku jako udržitelný způsob přepravy. https://iont.tech/nabijeci-stanice-elektrokola-firmy

Umístění Pavilon A1 přízemí / 036
J
M
Q
Umístění Pavilon A1 přízemí / 066
S
T

TREEIB - Ledasco s.r.o.

LEDASCO s.r.o. je rodinná česká firma, která vznikla v roce 2019. Zpočátku převzala činnost živnosti zakladatelů firmy, tedy pletení proutěných plotů a dekorací pro filmové ateliéry, a sázení živých vrbových altánů, soch a dalších skulptur do parků a zahrad. Další z činností byla také distribuce amerických zavlažovacích vaků Treegator pro Českou republiku, Slovensko a Polsko. Vaky byly určeny pro nově vysazené stromy. Poznatky, které jsme díky vytváření zcela nového trhu pro tento produkt u nás získali, byly přetvořeny do unikátního produktu, zavlažovacího vaku TREEIB, který je určen pro podporu a záchranu vzrostlých stromů v sídlech a na soukromých zahradách. Postupem času se podpora vzrostlých stromů stala hlavní misí firmy LEDASCO s.r.o. a to jak v Česku, tak i v dalších evropských zemích, USA, Kanadě a Austrálii. Zavlažovací vaky TREEIB jsou patentovanou technologií, vyrábějí se v ČR a na Slovensku z českého materiálu a v roce 2024, s ohledem na životní prostředí, začaly být vyráběny také z upcyclovaného materiálu. Společnost LEDASCO s.r.o. úzce spolupracuje se spolkem Urban Tree Offset Initiative z.s. Jejich společným cílem je podporovat zachování a maximalizaci ekosystémových služeb vzrostlých stromů ve městech prostřednictvím nového programu uhlíkových kreditů. Tento program zajišťuje zcela unikátní způsob dodatečného ukládání uhlíku do městských stromů, což přispívá k ochraně životního prostředí a zlepšení kvality života ve městech. LEDASCO s.r.o. utváří nové trendy v urbánním lesnictví. Jeho zástupci pravidelně vystupují zejména v USA na národních i mezinárodních konferencích zaměřených na utlumení klimatické změny a adaptaci na ni.

Umístění Pavilon A1 přízemí / 006 Vol.plo.D2-vozovka před pav.D k pav.A1 / 104
U

Urban Tree Offset Initiative z.s.

Nezisková organizace Urban Tree Offset Initiative, z.s. vznikla v roce 2023 a jejím účelem je mitigace klimatické změny a adaptace na ni. Spolek provozuje program uhlíkových offsetů, který pracuje zejména se stromy v sídlech, které tam již rostou. Pilotní projekt byl proveden na osmi městských stromech v Brně a bude poprvé odprezentován právě na URBIS The Smart Cities Meetup. Navštivte stánek č. 6. a zjistěte jak i stromy ve vašem městě můžete proměnit ve finanční aktivum a dodatečné uložiště uhlíku z atmosféry. VIZE: Každý strom, zejména stromy ve městě, slouží k maximálnímu utlumení klimatické změny a adaptaci na ni. To znamená, že se strom stává aktivem, nikoliv závazkem. MISE: Maximalizovat ekosystémové služby pečlivě vybraných stromů při zachování jejich bezpečnosti. Provádět opatření, kterými je možné těchto cílů dosáhnout. Optimalizovat tato opatření tak, aby vedla k nejefektivnějšímu využití finančních prostředků a zanechání nejnižší uhlíkové stopy. Nacházet finanční zdroje k provádění takových opatření. Iniciovat a provázet výzkum opatření, která vedou k maximalizaci ekosystémových služeb stromů. Iniciovat implementaci inovací v oblasti urbánního lesnictví do praxe. Spolek vlastní licenci k budoucím právům plynoucím z patentové ochrany podle přihlášky vynálezu Způsob snížení obsahu CO2 v atmosféře dodatečným ukládáním uhlíku do stávajících stromů pomocí vhodné selekce stromů a optimalizace podpůrných opatření (CZ202386A3).

Umístění Pavilon A1 přízemí / 006

Nastavení cookies

Ke sledování a analýze návštěvnosti na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Tyto soubory mohou obsahovat osobní údaje. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je dle platné legislativy vyžadován váš souhlas.
Příjmout vše