FoodPark v pavilonu F v pátek otevřel své voňavé brány. Stánky s exkluzivní českou a zahraniční kuchyní vyhlásily cíl: naplnit naše žaludky rozplývajícími se dobrotami. Favoritů je tam víc než dost, proto je finální volba často velmi obtížná.
Je libo křupavé kuličky na sladko nebo raději pekelnou tortillu? Možnosti, které snad ani nejde spočítat, přináší na prodloužený víkend festival GO to FoodPark. Letošním heslem se přitom stalo: Ochutnej, co můžeš!
Tradičně v pojetí vynikajících kuchařů
Vyhlášení vítěze „Tahoun v regionálních specialitách“ je ještě brzy, avšak podle délky fronty vyhrávají kuchaři ze slovenské tradiční kuchyně. „Nejvíce jdou na odbyt halušky s brynzou, ty musíme stále dodělávat,“ hodnotí jeden z kuchařů už téměř poloprázdnou mísu halušek. Kromě těch brynzových nabízí také halušky se zelím.
Hned vedle pak soupeří stánky s food trucky v soutěži o nejlepší burgr. Kromě těch klasických zde naleznete alternativně vegetariánské. Maso přitom voní snad na každém rohu. Někdo jej griluje, smaží nebo připravuje ve wok pánvi.
Rarity, co obletěly svět
Světové speciality si do obřího foodparku v pavilonu F našly také cestu. Ty evropské zastupuje zejména španělská kuchyně. Naleznete zde však i mexické speciality nebo jídla na brazilský způsob. Z druhého konce světa pak ochutnáte slané a sladké rýžové placky, kuličky nebo různé tradiční zákusky.
Po dobrém jídle něco k pití
Ve foodparku určitě nechybí tradiční české pivo. Doplňují jej však také různé speciály s inspirací v Belgii. Najdete tady tak pivo desítku i šestnáctku. Pokud se ohlížíte spíše po nealku, pak zde naleznete různé druhy speciálních domácích limonád.