Na počátku stál Štefan Čongrády, který vytvořil jedinečnou rodinnou recepturu stejnojmenných výrobků. Několikaleté zkušenosti z vesnických zabijaček mu umožnily vyrábět produkty s vyváženou chutí.
Na počátku stál Štefan Čongrády, který vytvořil jedinečnou rodinnou recepturu stejnojmenných výrobků. Několikaleté zkušenosti z vesnických zabijaček mu umožnily vyrábět produkty s vyváženou chutí.
Na jeho tradici nyní navazuje jeho vnučka, která pokračuje v přípravě poctivých paštik a masných výrobků a vrací tak na stoly domácností výrobky zhotovené pouze z přírodních ingrediencí.
Celá výroba prochází rukami pracovníků firmy, čímž dohlíží na kvalitní zpracování a dosahují nejlepších výsledků.
3 základní znaky výrobků Čongrády
- Bez lepku – výrobky neobsahují žádný lepek ani škroby, jsou vyrobeny pouze z masa a koření. Dokonce si připravují vlastní kořenící směsi, aby měli jistotu, že nedojde ke kontaminaci výrobku. Také proto si mohou pochutnat na jejich výrobcích celiaci.
- Lokálnost – jedna ze základních hodnot, snaží se, aby výrobky byly vyráběny z co největšího množství lokálních surovin. Od zeleniny až po maso.
- Bez chemických konzervantů – v jejich výrobcích nenajdete žádné chemické konzervanty, emulgátory ani náhražky. Jsou vyrobeny pouze z přírodních surovin tradiční technologií. Maso konzervují pouze solí a sterilizací.